Adembenemend mooi ben je.

Augustus 2016. Voor VAB Magazine reis ik naar Noorwegen. De invalshoek is het in beeld brengen van familie activiteiten zoals raften. Maar er is zoveel meer. De natuur doet me meer dan eens naar adem happen, vooral tijdens één van de mooiste hikes ter wereld, de Besseggen Ridge in het Nationale Park Jotunheimen. Met rustpauzes ( én foto-stops ) zijn journaliste Marie en ik bijna tien uren onderweg geweest. Soms is het klimmen op handen en voeten, maar die pittige momenten wegen niet op tegen de ruwe en pure natuur die we te zien krijgen. De ochtend van ons vertrek voel ik kriebels in mijn buik, zenuwen. Het is niet zo dat er een doorwinterde hiker in mij schuilt, dus het vooruitzicht op een trektocht van minstens 7 uren heeft me wel wat stress bezorgd. Maar de schoonheid van de natuur heeft me telkens die tweede adem doen vinden. National Geographic telt de Besseggen Ridge bij de 20 mooiste hikes ter wereld met als kers op de taart het zicht op een dunne, rotsachtige bergrug tussen het groenige Gjende meer en het hoge Bessvatnet meer. Elk jaar zijn er 30.000 mensen die de tocht ondernemen. Zet dit dus alvast maar op je bucketlist. Ooit wil ik deze trektocht opnieuw doen … met man- en zoonlief. Dat is een steeds terugkerend gevoel wanneer ik reis. Alles wat ik zie en voel wil ik delen met hen, maar ik krijg die intensiteit van een bepaald moment maar moeilijk uitgelegd. Zelfs in een foto is dat niet makkelijk. Omdat er telkens ook emoties zijn. Geuren, het gevoel van de wind langs mijn gezicht wanneer ik bijvoorbeeld op de top van een berg sta. Het is een ervaring van het moment en deze hike is er eentje die ik lang zal koesteren. Noorwegen, I’ll be back. Meer foto’s van Noorwegen vind je bij ‘travel’.